Marius Tetlie (42) rykker opp og blir konstituert nyhetsdirektør i NRK etter at Alexandra Beverfjord nylig ble ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Dagbladet.

Tetlie er i dag redaktør for den såkalte faglinjen i NRKs nyhetsdivisjon, men konstitueres fra torsdag 10. mai som nyhetsdirektør.

– Jeg er takknemlig for at Marius Tetlie har sagt ja til å gå i spissen for et kjempebra team i nyhetsdivisjonen. Hans oppgave blir å opprettholde tempo og trykk i nyhetsoppdraget. Jeg ønsker Marius lykke til med oppgaven, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en melding fra NRK.

Bakgrunn fra VG og Telenor

Marius Tetlie kom til NRK fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Telenor. Han har også lang fartstid fra VG og var blant annet leder for VGs 22. juli-redaksjon.

– Det viktigste oppdraget vårt er å lage god og viktig journalistikk som når ut til flest mulig, og det skal vi fortsette med. Sammen med de dyktige folkene i ledergruppen og alle de flinke medarbeiderne i nyhetsdivisjonen skal vi ha fullt trykk på det frem til en direktør er permanent på plass, sier Marius Tetlie.

Stillingen som nyhetsdirektør i NRK blir lyst ut med det første, skriver NRK i meldingen.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Disse hodetelefonene gir deg hele orkesteret i hodet.
Gråbein tester hodetelefonen «Audio-Technica ATH-ADX5000» som sammen forsterkeren «Audio-Technica AT-HA5050H» gir det beste du kan få av lyd på hodet.
02:59
Publisert: