I starten av februar sto Ørjan Burøe frem i podkasten «Pompel og Pilt» og snakket om trakasseringsanklagene mot ham, som er blitt omtalt i flere medier.

Nå klager Burøe inn VG for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for to av artiklene avisen publiserte i kjølvannet av podkasten. I det ene intervjuet står en navngitt kvinne frem med flere anklager mot Burøe. Artikkelen inneholder også andre anklager fra anonyme kvinner med påstander om trakasserende meldinger og pågående oppførsel.

Komikeren mener intervjuet bryter med flere punkter i Vær Varsom-plakatens kapittel tre om journalistisk adferd og forholdet til kildene.

Den andre artikkelen er et intervju med humordronning Elina Krantz, som er daglig leder i Stand up Norge. Der forteller hun om håndteringen av anklagene mot Burøe. Han var tidligere tilknyttet selskapet som driver med booking og management av komikere, produksjon av tv-programmer show og forestillinger.

I intervjuet har VG lagt inn følgende tekst: «VG har gitt Burøe gjentatte muligheter til å kommentere Krantz’ uttalelser i dette portrettintervjuet, noe han ikke har ønsket å gjøre.»

Har ikke mottatt klagen

Rådgiver Trude Hansen i PFU bekrefter at de har mottatt klage fra Burøe på de aktuelle artiklene, men at sekretariatet ikke har tatt stilling til om den skal behandles eller ikke.

VGs featureredaktør Jane Throndsen sier at de ikke har mottatt klagen fra Burøe.

– Det kan bety at den fortsatt er hos PFUs sekretariat, som innstiller på om den skal tas opp til behandling i utvalget. Det blir spesielt å saksbehandle den i DN uten å kjenne innholdet og detaljene i klagen, før vi har saksdokumentene hos oss. Vi gir utførlige tilsvar til PFU. Det vil vi selvsagt også gjøre i denne saken, sier hun.

Burøe selv har følgende kommentar til saken.

– Først og fremst vil jeg si igjen at jeg er lei meg for det jeg har gjort. Jeg har sagt unnskyld og kan selvsagt si unnskyld igjen. Denne klagen handler om VGs kildehåndtering og prosesser frem til de trykker en sak, sier Burøe.

«Ræva menneske»

Etter Metoo-kampanjen er Burøe blitt anklaget for seksuell trakassering av flere, blant annet komiker Sigrid Bonde Tusvik. 11. februar tok han et oppgjør med seg selv i podkasten han hadde sammen med Rune Haraldsen.

– Det er mye jeg skulle vært foruten i livet mitt. Jeg, Ørjan Burøe, var et ræva menneske før.

– Jeg hadde en lang periode i livet mitt hvor jeg var høy på meg selv. Jeg mistet meg selv oppi hele greiene der. Det forsvarer ingenting, men da ble jeg en dårlig utgave av meg selv. Jeg har flørtet med feil jenter, jenter som ikke var min kjæreste. Jeg har vært veldig direkte med disse jentene. Det er ikke bra, sa han i podkasten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.