Det nye selskapet noteres på Oslo børs 10. april.

I en melding fra Schibsted beskrives Adevinta som et selskap som driver digitale markedsplasser i 16 land i Europa, Latin-Amerika og Nord-Afrika.

Frem til nå har virksomheten gått under det foreløpige navnet Marketplaces International (MPI). Planen om å skille ut denne delen av Schibsteds virksomhet ble først kunngjort i september 2018.

Adevinta beskriver på sine nettsteder navnet som «et navn for alle, enkelt og lett å uttale på mange språk, distinkt og attraktivt.

Blant rubrikkportalene i Adevinta er franske Leboncoin, spanske InfoJobs, italienske Subito, ungarske Jofogás og meksikanske Segundamano.

Tilsammen har rubrikktjenestene til Adevinta 1,5 milliarder besøk i måneden.

– Vi har lyst til å drive positive endringer i verden ved å hjelpe alt og alle å finne ny mening. Vi tror at hvert hus kan være et hjem, at hver person har en rolle å spille og at alle ting kan få et nytt liv – de trenger bare å finne et behov som matcher. Våre markedsplasser skaper disse koblingene, støtter opp om lokalsamfunn og bygger en bærekraftig fremtid, sier Rolv Erik Ryssdal i en pressemelding.

I forbindelse med utskillelsen og børsnoteringen av Adevinta vil 35 prosent av aksjene i MPI bli delt ut til Schibsteds nåværende aksjonærer.

De resterende 65 prosent av MPI-aksjene vil morselskapet Schibsted ASA beholde, men med en intensjon om å selge aksjer tilsvarende fem prosent dersom markedsforholdene tillater det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Schibsteds Kristin Skogen Lunds første kvartal: –Aldri hatt høyere kvartalsresultat
00:40
Publisert: