Snapchat har tidligere uttrykt begeistring over å få samarbeide med norske VG.

– VG leverer modige og folkelige nyheter som vi tror vil appellere i et marked som allerede er full av entusiastiske «snapchattere», skrev Nick Bell, visepresident for innhold på Snapchat, i en epost til DN før jul.

Først på Discover

Snapchat er en bilde-, video- og tekstdelingstjeneste som lar deg sende korte snutter som forsvinner etter et selvbestemt antall sekunder til venner, eller fortelle historier som er satt sammen av flere slike snutter. 

Disse blir kalt stories, og ligger ute i 24 timer. Nyhetsdelen av denne funksjonen, som driftes av ulike mediehus, kalles Discover.

VG på Snapchats nyhetstjeneste Discover.
VG på Snapchats nyhetstjeneste Discover. (Foto: Faksimilie VG/Snap)

Det er her VG debuterer med et videointervju med popduoen Marcus og Martinus denne uken.

De to får latterkrampe når reporter Morten Hegseth fra VG intervjuer dem mens de har en plastdings i munnen som gjør det vanskelig å snakke.

Ligger lengst fremme

– Snapchat er et av de selskapene i verden som ligger lengst fremme i historiefortelling og brukeropplevelser på mobil. Å få en fast plass på denne plattformen er veldig interessant, sa strategidirektør Thomas Manus Hønningstad i VGTV om satsningen da DN omtalte den i november.

Snapchat har etablert seg som den største sosiale medier-kanalen bak Facebook i Norge.

Ifølge analysebyrået Ipsos hadde 2.137.000 nordmenn en profil på bilde- og videodelingstjenesten – en økning på mer enn 200.000 brukere på knappe tre måneder. Av disse følger 540.000 én eller flere nyhetsmedier via mobilappen.

Mobil først-forbilde

Digitalredaktør Ola Stenberg i VG har tidligere sagt at norsk mediebransje har mye å lære av det amerikanske teknologiselskapets tanker rundt mobildistribusjon.

– Snapchats tilnærming til produksjon og distribusjon skiller seg vesentlig fra det for eksempel VG har gjort opp igjennom historien. Spesielt med det å være et «mobil først»-selskap. Mange medier sier de er det. Men virkeligheten viser jo noe annet, sa han til DN i november.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.