Vixen Influencer Awards 2017 gikk søndag kveld av stabelen på Grand Hotel i Oslo. Kåringen premierer de personene som «influerer» sosiale medier, blogger og andre kanaler på best måte i forskjellige kategorier.

Prisutdelingen fikk blant annet kritikk av «Skam»-skuespiller Ulrikke Falck som valgte å trekke seg fordi hun i en NRK-kronikk skrev at kåringen fremmet et «usunt utseendefokus».

Juryleder Nygård-Hansen ble også hetset i sosiale medier da to bloggere som ble diskvalifisert for dårlig merking av annonser fikk komme tilbake til konkurransen siden arrangørene senere mente de ble disket på feil grunnlag.

1 Hvordan har den siste uken vært?

– For å være helt ærlig, har det vært en av de tøffeste ukene jeg kan huske. Prisutdelingen har kostet mye energi, og familien min er nok veldig glad for at det er ferdig nå. Jeg har var klar over at det kom til å bli bråk. Men ikke at det skulle bli så ensidig oppmerksomhet rundt det mange medier har omtalt som «bloggkrigen». Jeg synes det er synd at det ikke ble en mer konstruktiv debatt om sunne kontra usunne influencere.

2 Hva var grunnen til at du ble rørt under utdelingen?

– Rett og slett fordi jeg var så sliten. Jeg var rørt over at vi hadde kommet oss gjennom alt bråket. Selv har jeg fått en del hatefulle ytringer, og det har fått meg til å forstå hvor mye dritt disse bloggerne må stå i – og det hver dag. For min del varte det bare i to konsentrerte uker. Men det gikk hardt innpå meg.

3 Har bloggere og influencere i Norge for mye makt over unge forbrukere?

– Jeg tror de har større makt og påvirkningskraft enn de selv er klar over. Men det er i ferd med å snu, og der tror jeg Vixen kan ta litt av ansvaret. Samtidig mener jeg bloggnettverkene burde ta mer ansvar og være mer bevist sin rolle.

4 Hvordan skal norske bloggere og influencere blir mer profesjonelle?

– Jeg skulle ønske bloggnettverkene satte seg ned med Forbrukertilsynet og jobbet frem en sertifisering. På den måten måtte bloggere og influencere som signerte hos disse selskapene være klar over at de måtte følge markedsføring- og åndsverkloven. Selskapene burde også ha mer oppmerksomhet rundt etiske kjøreregler. På den måten kunne vi fått færre unge jenter som slet med dårlig selvbilde, angst og depresjoner.

5 Hvilke bloggere leser du mest?

– Jeg følger mest bloggere som skriver om teknologi, sosiale medier og markedsføring. Men jeg er altfor lite interessert i mat, helse og ikke minst mote. Jeg er ikke i den sfæren. Det blir mest lesing av bloggene til helt.digital og Bente Sollid Storehaug.(Vilkår)

Børsnedgangen: -Kanskje er det verste over
Bård Bjerkholt og Terje Erikstad kommenterer børsåpningen i USA. -Underliggende tall i USA er for gode, mener Terje Erikstad om at børsnedgangen vil bli kortvarig.
06:00
Publisert: