Det har vært heftig strid om den redaksjonelle linjen i K7Bulletin, den tradisjonsrike studentavisen på Norges Handelshøyskole.

Publikasjonen er best kjent som Bulle, og har i høst blant annet gjort seg bemerket med sin kritiske dekning av fadderuken på NHH.

I den såkalte «Pungshot»-saken avslørte Bulle hvordan nye NHH-studenter blir skjenket og oppfordret til seksualisert lek under førstekullsuken.

Dette skjer blant annet ved bruk av medstudenters punger som shotglass til tequiladrikking.

Les også: Favoritten ble ny TV 2-sjef

Skapte debatt

Saken ble bredt omtalt i andre medier og har skapt debatt om grensene for hva som skal inngå i introduksjonspakken for nye studenter ved den prestisjetunge handelshøyskolen.

Men studentavisens saker har tydeligvis vært tunge å svelge for mange NHH-studenter.

I forrige uke var det valg til tillitsvervene som redaktører i studentavisen.

Ifølge Studvest sto før valget to blokker som står mot hverandre:

  • «Ta deg en Bulle» besto av tidligere medarbeidere i avisen som ville videreføre dagens linje.
  • «Bullere» besto for det meste av folk som ikke har erfaring fra studentavisen tidligere.

Før valget hadde «Bullere» sagt klart fra at de ikke ville ha trykket pungshot-saken slik den sto.

Bullernes redaktørkandidat Kristian Horn Hellenes reagerte på den sittende redaksjonens vinkling av kritikkverdige saker, som han mente ble blåst opp med «juicy overskrifter og aggressiv dekning».

- Vi syntes fremstillingen var unødvendig, og vinklingen førte til at sakens egentlige kjerne kom i skyggen av iver etter sensasjonslyst, uttalte Hellenes til Studvest.

Outsiderne vant

Fredag ble det klart at «Bullere», outsiderne med Kristian Horn Hellenes i spissen, vant valget. Han overtar dermed som ansvarlig redaktør for K7Bulletin etter nyttår.

- Er det pungshotsaken som har ført deg til topps?

- Den har nok vært med i vurderingen til flere. Men slik jeg opplever dette, er det et tydelig signal fra studentene om at de vil ha en renessanse i Bulle - og at de vil en dynamikk mellom leserne og avisen som vi og mange andre ikke har opplevd var tilstede. Pungshotsaken er nok absolutt ett av momentene som har provosert mange ved dagens Bulle, sier Hellenes.

- Hvordan blir nye Bulle?

- Jeg har vært tydelig på at Bulles funksjon er å være en hybrid mellom vaktbikkje for studentforeningen som skal sette fingeren på kritikkverdige forhold - men på en nyansert måte - og aktivt og nyansert å speile det som skjer i studentforeningen, sier Hellenes.

Kritisk til valgordning

Nåværende nyhetsredaktør Anna Eitrem stilte til valg som ansvarlig redaktør, men tapte. Hun er kritisk til valgordningen, der redaktørene i Bulle velges i åpne valg i studentforeningen.

– Det er spesielt at studentforeningen selv skal velge vaktbikkjen som skal drive kritisk journalistikk om foreningen, sa Eitrem til Studvest.

- Opplever du det som at dere nå mister redaktørvervene på grunn av den famøse pungshot-saken?

-  Jeg tror ikke det er en direkte kobling til den saken. Men den vekket store reaksjoner da den ble trykket. Mange mente det var bra å sette søkelyset på negative forhold ved førstegangsuken, mens mange mente den saken ikke burde blitt trykket. Motkandidaten har sagt han ikke ville trykket den. Det blir et spørsmål om rollen til avisen. Jeg ønsker selvfølgelig at K7Bulletin skal være en kritisk og uavhengig avis. Men jeg har også forståelse for at mange andre i studentforeningen ønsker at avisen skal ha en rolle som gjenspeiler at den er eid av studentforeningen NHHS, sier Eitrem til DN.no.

Dagens ansvarlige redaktør Olve Hagen Wold i Bulle støtter Eitrems kritikk av valgordningen.

- Jeg mener systemet er prinsipielt galt. Man får ikke en uavhenig studentpresse når redaktørene er på valg i studentforeningen, sier Wold.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Favoritten ble ny TV 2-sjef  

Schibsted har personlige problemer

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.