Omsetningen til Twitter endte i andre kvartal på 711 millioner dollar – mot 665 millioner dollar i første kvartal. Overskuddet ble på 100 millioner – opp fra 116 millioner i underskudd i samme periode i fjor.

På forhånd var det knyttet stor spenning til kvartalspresentasjonen til Twitter etter fallet til Facebook på børsen denne uken. Facebook stupte 19 prosent etter børsåpning, og barberte dermed sosiale medier-gigantens markedsverdi med over 120 milliarder dollar.

New York Times: Trumps tvitring skal etterforskes

Amerikanske analytikere hadde likevel tro på at Twitter skulle omsette for 696,2 millioner dollar, ifølge CNBC.

Men til tross for at selskapet leverer rekordresultat og tjener mer penger enn tidligere, falt aksjen i førhandelen på Wall Street. Kalddusjen fortsatte for Twitter etter den offisielle børsåpningen, noe som resulterte med en nedgang på 13 prosent for aksjen. Synkende brukertall er hovedårsaken:

Twitter hadde i andre kvartal 335 millioner månedlige brukere, som er over tre millioner færre brukere enn analytikerne forventet. Det er kun ni millioner mer enn året før, og én million færre enn i første kvartal.

«Gjennomsnittlig antall månedlige aktive brukere var 335 millioner i andre kvartal, som er en økning på ni millioner år til år, men en reduksjon på en million kvartal til kvartal. Dette er en konsekvens av at vi har prioritert plattformens helse og i mindre grad GDPR. Samlet sett reduserte disse faktorene antallet månedlig aktive brukere med mer enn tre millioner i andre kvartal», heter det i brevet fra Twitter til investorene.

– Resultatene fra andrekvartal gjenspeiler vårt arbeid for å sikre at flere mennesker får verdi fra Twitter hver eneste dag, sier Twitter-sjef Jack Dorsey i en pressemelding fredag ettermiddag.

Pilene peker nedover

Mens de såkalte FANG-aksjene: Facebook, Amazon, Netflix og Google (Alphabet) har gitt rekordavkastning det siste året, har den siste måneden ikke sett like lys ut for halvparten av de største teknologigigantene. Mens handelsgiganten Amazon og Google-eier Alphabet fortsetter den sterke millionveksten, måtte både Facebook og Netflix konstatere aksjefall etter det markedet mente var skuffende kvartalspresentasjoner:

  • Netflix bommet på brukermålene og falt 12,7 prosent på børsen etter svakere kvartalstall enn ventet.
  • Facebook-aksjen stupte 19 prosent like etter børsåpningen onsdag ettermiddag – norsk tid. Bakgrunnen var lavere brukervekst og en kommentar fra Facebooks finansdirektør, David Wehner, om at omsetningsveksten ville faller de neste to kvartalene

Twitters stjernebruker

En av verdens mest kjente Twitter-brukere, er USAs president Donald Trump. Han har over 53 millioner følgere, og bruker lynmeldingstjenesten daglig. Denne uken raste han derimot mot selskapet og anklaget dem for å begrense synligheten til republikanske politikere.

USAs president Donald Trump.
USAs president Donald Trump. (Foto: AFP/NTB Scanpix)

– Twitter «skygge-utestenger» fremstående republikanere. Ikke bra. Vi skal se nærmere på denne diskriminerende og ulovlige praksisen umiddelbart! Masse klager, skrev han på Twitter torsdag.

Bakgrunnen for Twitter-meldingen skal ha vært Vice News’ artikkel om at lederen for Republikanernes nasjonalkomité (RNC), Ronna McDaniel, ble rammet av såkalt «skygge-utestengelse». Flere andre politikere skulle også være på listen over personer som ikke dukker opp automatisk når navnet deres skrives inn i nettsamfunnets søkefelt.

Twitter benekter at de har blokkert disse politiske profilene, og sier at det er kontoinnehavernes oppførsel som avgjør om de anonymiseres – ikke innholdet.(Vilkår)

Får superkrefter med Ismannens pusteteknikk
Slik forbereder Wim «The Iceman» Hof seg på kulde
01:56
Publisert: