I en rekke innlegg på Facebook siden september i fjor har den straffedømte dekkforhandleren Tommy Sharif blant annet hevdet at turtøyprodusenten Stormberg utnytter Nav-systemet og at eieren Steinar J. Olsen har syltet ned penger i Kina.

Gjennom advokat Jon Wessel-Aas har Steinar J. Olsen flere ganger bedt om at innleggene slettes, noe Sharif bestemt har avvist. Dermed har Olsen varslet søksmål mot Sharif for ærekrenkende og hensynsløs adferd.

Beklager

Men like før jul snudde Sharif og skrev på sin Facebook-profil at han beklager at han «dro dette veldig langt» og tilbyr seg å «slette innlegg hvis det er flere gamle innlegg som du mener er sårende, krenkende eller noe sånt».

I søksmålsvarselet krevde Steinar J. Olsen dekket saksomkostninger samt en oppreisningserstatning på inntil 130.000 kroner som Olsen i så fall vil gi som gave til Amnesty International. Også erstatning er Sharif innstilt på å betale. «Jeg har sagt at greit jeg betaler 130.000,- kroner men at jeg kun klarer å betale cirka 3-4000,- kroner i md. da jeg er blakk og har dårlig råd», skriver Sharif. Han varsler samtidig at dersom Olsen likevel ikke er villig til å legge saken død og Sharif skulle ende med å bli dømt i tingretten, vil hverken Olsen eller Amnesty få en krone. «Jeg driter i om jeg da blir slått personlig konk av deg. Men en eneste kroner får du ikke da, Steinar Olsen», skriver han.

Tommy Sharif beklager at han gikk for langt i sosiale medier mot Stormberg-eier Steinar J. Olsen, men må likevel møte i retten for netthets.
Tommy Sharif beklager at han gikk for langt i sosiale medier mot Stormberg-eier Steinar J. Olsen, men må likevel møte i retten for netthets. (Foto: Fredrik Bjerknes)

Må svare for seg i retten

Men på lille julaften, få dager etter at Sharif publiserte innlegget, ble stevningen sendt fra advokat Wessel-Aas på vegne av Steinar J. Olsen.

Olsen skriver i en epost til DN at «vi har registrert at Tommy Sharif ikke ønsker at netthetsen han over flere måneder har gjennomført skal ende opp i en rettssak. I samme Facebook-innlegg hvor han beklager og tilbyr seg å slette noen av de mer enn 70 sjikanerende innleggene han har publisert om Stormberg og meg, så gjentar han noen av de ærekrenkende og uriktige påstandene,» skriver han.

Olsen sikter blant annet til at Sharif i Facebook-innlegget skriver at han er blitt kontaktet av en rekke av Olsens tidligere og nåværende ansatte. «Jeg er sjokkert åssen de beskriver deg og hvor mange mennesker som føler seg grovt utnyttet av deg, Steinar Olsen, og Stormberg. Folk som har stått deg, Steinar, nær, tar i dag fullstendig avstand fra dine holdninger og hvordan du kynisk har og utnytter mennesker i en sårbar situasjon, din lederstil og ikke minst, Steinar, din væremåte. Det betyr ikke, Steinar, at dette er sant det de sier, men det er deres ord, ikke mine.»

Steinar J. Olsen mener dette viser at ingenting tyder på at Sharif har forstått alvoret. «Vi mener derfor han må svare for seg i retten og ansvarliggjøres for den netthetsen og sjikanen han har stått bak. Det skal ikke være slik at noen måned etter måned kan hetse og plage andre i sosiale medier uten at det får konsekvenser for dem, skriver Steinar J. Olsen.

På spørsmål fra DN om Sharif har ytterligere kommentarer til stevningen, viser han kun til Facebook-innlegget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.