– Vi gjorde et godt forsøk, men kunne sikkert gjort noe anner­ledes. Nå ble vi dessverre nødt til å gå til oppsigelse av de ansatte, grunnet selskapets økonomiske situasjon, sier Mats Ektvedt, inntil nylig daglig leder og medeier i Bertrand Media as.

Sammen med mentaltrener og foredragsholder Erik Bertrand Larssen startet han i 2013 Bertrand Media as. Nå endrer selskapet navn og Ektvedt tar med seg tre av de ansatte videre i selskapet Strongbox.

Floppet

– Produsent Ragnhild Skåle Hetland, regissør Christopher Stensli og fotograf Ole Sundfær Haug blir med videre som frilansere, sier Ektvedt som beholder kundene og utstyret fra Bertrand Media as, mot at Larssen får med seg rettighetene til selskapets innhold som er knyttet til ham selv som person, deriblant tv-serien. Når Larssen nå skal boklanseres i USA, er dette rettigheter han trolig ønsker å ta med seg videre.

Reality-programmet «Bertrands Metode» på TV3 floppet i vinter med 40.000 seere og ble tatt av luften etter syv episoder. Ifjor gikk selskapet med et lite overskudd, 56.000 kroner. Omsetningen var på snaue ti millioner kroner.

Nye oppdrag

Ektvedt fortsetter nå med nye oppdrag i tillegg til kundene han tar med seg videre fra det nå avviklede selskapet.

– Vi jobber med produksjoner hvor bedrifter ønsker å lage eget videoinnhold for internt bruk og i sosiale medier, gjerne i skjæringspunktet mellom tv-produksjon og kommunikasjon. Der merker vi en økt etterspørsel. Vi har allerede konkrete oppdrag og samarbeidspartnere, og opplever at kombinasjonen journalist og produksjonserfaring er attraktiv kompetanse, sier Ektvedt, som tidligere har vært i TV 2 og det kortlevde nyhetsbladet Memo.

Foreløpig er det nye selskapet bare i støpeskjeen.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Erik Bertrand Larssen om de ansattes fremtid, men i en sms til DN skriver han at han vil fortsette med kjernevirksomheten.

– Jeg fokuserer igjen på kjernevirksomheten til Bertrand, som er lederutvikling og mental trening, skriver Erik Bertrand Larssen.

Les også på DN.no i dag:

Advarer om rusede arbeidere i Nordsjøen

Asia i dag: Pessimismen sprer seg i Kina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen