Medarbeideren måtte slutte i jobben i TV 2-sporten etter flere hendelser over lengre tid. Blant annet skal han ha seksuelt trakassert og forsøkt å sperre inne to kvinner på hotellrom.

Til tross for dette fikk han fortsette i jobben i ett og et halvt år før konsernledelsen i TV 2 tok grep og ga ham sparken.

Men etter å ha vurdert mannens stilling i en måned, har mediehuset han nå jobber i bestemt seg for at han får fortsette.

«Hadde ikke ansatt ham»

I en uttalelse fra hans nye arbeidsplass, sier medarbeiderens sjef at han mens han jobbet i mediehuset har oppført seg bra.

– Vår utredning har vist at det ikke finnes noe som tyder på at det har forekommet noen form av trakassering koblet til personen her i vår redaksjon. Medarbeideren har tatt ansvar for sine tidligere handlinger, bedt om unnskyldning og radikalt forandret sin livssituasjon, sier hans nye sjef i en uttalelse sendt til DN.

En annen sjef i det samme mediehuset sier at avgjørelsen ikke har vært enkel.

– Vi ga han en andre sjanse for flere år siden, uten å vite om det. Vi hadde aldri ansatt ham om vi hadde kjent til bakgrunnen. Det han har gjort er helt uakseptabelt, men siden han kom hit har han tatt vare på sin andre sjanse og forvaltet den vel.

Ber på ny om unnskyldning

Medarbeideren sier selv at han er «utrolig takknemlig» for at han får en ny sjanse.

– Jeg har i mange år hatt et problem med å håndtere alkohol, og det eskalerte til alkoholisme på min forrige arbeidsplass. Da jeg var påvirket av alkohol mistet jeg iblant kontrollen og oppførte meg på et uakseptabelt vis, som også ledet til at jeg fikk sparken, sier han.

Mannen sier at han angrer dypt på sine handlinger.

– Jeg vil igjen be alle jeg har såret om unnskyldning. Jeg har de siste tre årene forandret mitt liv og er nå nykter alkoholiker. Jeg har også i flere år arbeidet med meg selv, fått profesjonell hjelp med dette, og strever nå hver dag etter å forsøke å være et forbilde som kollega, mann og pappa, sier han.(Vilkår)

Davy Wathne: -Så er det meg som er en gammel gris og de som er fintfølende
Hør uttalelsene til Davy Wathne på Dagsnytt 18 på fredag
01:06
Publisert: