Oppdatert med kommentar fra TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

I meldinger på TV 2s interne diskusjonssider går Jørgensen til frontalangrep på kompetansekartleggingen som nå foregår i tv-kanalen.

– Hva i all verden slags sirkusforestilling er dette? Hvis ledelsen allerede sitter med fasit, har bestemt seg for om jeg er god nok eller ikke, hvorfor skal jeg da gjennom dette tøvet? Svært mange finner hele prosessen direkte ydmykende, skriver Jørgensen i innlegget som har fått tittelen «Mot en kald jul».

 – Vi ønsker ikke å ta interne meldinger ut i Dagens Næringsliv. Vi gjennomfører denne prosessen i dialog med ledere, tillitsvalgte og hovedverneombud, skriver Olav T. Sandnes til DN.

Kutter 350 mill

Fredag skrev DN at TV 2 har laget en ny organisasjonsplan med langt færre stillinger enn før. 350 millioner skal kuttes, og 90 ansatte er fortsatt overtallige. 70 årsverk skal fjernes før nyttår, mens de resterende 20 skal etter planen bli nedbemannet når kanalen flytter inn i nye lokaler i Oslo og Bergen.

For å finne ut hvem som skal defineres som overtallige, har ledelsen besluttet at alle ansatte i de områdene som skal nedbemannes må besvare rundt 30 spørsmål i et skjema som igjen skal diskuteres med nærmeste leder.

Uverdig og ulogisk

Svarene skal besvares skriftlig, og de ansatte må selv rangere hvordan de står på ulike fagfelt fra det øverste nivået, «Jeg har særdeles god kunnskap og erfaring» til det dårligste, «Jeg har begrenset kunnskap og erfaring».

Jørgensen mener hele kompetansekartleggingen er «uverdig, urettferdig, urimelig og ulogisk», og viser til at flere ansatte er så nervøse om dagen at de gråter på jobb på grunn av den. 

– Hvis ledelsen allerede sitter med fasit, har bestemt seg for om jeg er god nok eller ikke, hvorfor skal jeg da gjennom dette tøvet? Svært mange finner hele prosessen direkte ydmykende, skriver Jørgensen, og legger til:

– Her skal ledere, som selv har rød score, vurdere langt mer kompetente og dyktige medarbeidere. Det er et opplegg som skriker «trynefaktor».

Han presiserer at har et uproblematisk forhold til sin egen leder.

DN har vært i kontakt med Pål T. Jørgensen. Han ønsker ikke å kommentere innlegget.

– Det må gå an å ha en intern debatt uten at den kommer ut i offentligheten, sier han.

«Må bli færre»

Olav T. Sandnes forsvarer kostnadskuttene og omorganiseringen i TV 2. 

– På generelt grunnlag vil jeg si at ett av flere grep for å jobbe mer systematisk med ledelse, kompetanse og organisasjon er at vi nå gjennomfører en kartlegging av medarbeidernes kompetanse i områdene der det skjer endringer. Det er helt nødvendig i en tid hvor hele vår bransje står overfor store utfordringer. Situasjonen er slik at vi må bli færre – ikke fordi noen er inkompetente, men fordi vi må kutte kostnader og jobbe annerledes. Da er det helt naturlig å bruke kompetanse som ett av flere kriterier, sammen med ansiennitet og sosiale forhold. Dette er i tråd med generell praksis både i mediebransjen og i norsk næringsliv generelt.

– I likhet med alle andre norske virksomheter som er i samme situasjon, både i vår bransje og andre bransjer er dette tøft og preger alle medarbeidere her i TV 2. Det har vi stor respekt for. Vi gjør det vi kan for å gjennomføre denne prosessen så hurtig og skånsomt som mulig, innenfor gjeldende regelverk og lovens rammer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ytre høyre håper på Trumpeffekt i Østerrike
Høyreekstremister flokker seg rundt Norbert Hofer i presidentvalget i Østerrike.
01:54
Publisert: