I en epost til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune kommer det frem at TV 2 har bedt byggselskapet Norconsult om å ta over arbeidet med leilighetene som ble pusset opp av ufaglærte kjærestepar i TV 2-programmet «Grottenveien 1» i 2013.

Det skjer etter at daglig leder i selskapet Byggkontroll og termografering as, Tom Troy (54), ikke klarte å ferdigstille tv-prosjektet på en tilfredsstillende måte etter at de første klagene begynte å komme etter boligovertagelsene.

Feilene i leilighetene har dreid seg om blant annet dårlig ventilasjonsanlegg, løst pipeløp og manglende drenering.

Les også: Bøtelegges etter realityserie

– Livet mitt har ikke vært lett etter at denne saken begynte å rulle. Men vi får ikke skrudd tiden tilbake. Nå har jeg en god dialog med TV 2, og de er i likhet med meg interessert i å rydde opp i alt som er feil, sa Troy til DN for knappe tre uker siden.

I slutten av september vedtok Plan- og bygningsetaten en tvangsmulkt på 100.000 kroner mot Troys selskap. I tillegg ble det truffet vedtak om 75.000 kroner tidligere i sommer.

God dialog

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at kanalen har tatt grep for å finne en løsning på de mange boligproblemene etter realityserien.

– Som DN skrev i begynnelsen av oktober, har daglig leder av Byggkontroll og termografering as vært sykmeldt og arbeidsufør det siste året. I dialog med Plan- og bygningsetaten har vi kommet frem til at den beste løsningen vil være at en annen aktør sluttfører arbeidene, sier han.

– Betaler dere bøtene som ble gitt til det forrige selskapet?

– Nei, det er Byggkontroll og termografering as som er ilagt tvangsmulkt – ikke TV 2 as, sier han.

Kommunikasjonsrådgiver i Plan- og bygningsetaten i Oslo, Atle Jan Larsen, understreker at det er tiltakshaver, i dette tilfelle TV 2, som er ansvarlig om byggherren går konkurs eller avvikles.

– Pålegget/vedtaket vil rettes til tiltakshaver, om det blir nødvendig å vedta nye tvangsmulkter, skriver han i en epost.

LES OGSÅ:Disse vil bli nyhetsdirektør i NRK

Tom Troy har ikke besvart DNs henvendelser angående denne saken.

Realityserien «Grottenveien 1» ble sendt på TV 2 i 2013 med Silje Stang (44) som programleder.

Konseptet gikk ut på at fire par flyttet inn i nedslitte leiligheter i en firemannsbolig i Oslo. Deretter måtte de pusse opp leiligheten - rom for rom. Hvert par disponerte 350.000 kroner, og fikk ti uker til å pusse opp leilighetene.

Den som hadde den høyest prosentvise prisøkningen vant konkurransen. Premien var overskuddet fra leilighetssalget og en bil.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook
 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.