Norske nettaviser mister lesere. Nye tall fra Mediebedriftenes Landsforening viser at de største digitale avisene i Norge har mindre trafikk nå enn de hadde på samme tid ifjor. Blant de ti største, er det kun Dagens Næringsliv som har vokst på nett det siste året.

VG faller mest

Det er den største nettavisen i Norge, VG Nett, som har gått tilbake mest og mistet 100.000 lesere. I årets andre kvartal hadde avisen 1,9 millioner lesere på nett, mot to millioner ifjor. Dagbladet mister 80.000 og lander på 1,2 millioner lesere på nett i samme periode.

Også Aftenposten, Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Nordlys fristet færre digitale lesere i april, mai og juni i år enn samme periode ifjor.

Dagens Næringsliv er unntaket. Mens avisen hadde 305.000 lesere på nett i andre kvartal ifjor, har tallet i samme periode i år økt til 327.000.

Alle vokser på mobil

Samtlige av de ti største avisene øker sine lesertall på mobil, og størst vekst har VG som har 1,3 millioner lesere på mobil. Det er opp 200.000 fra samme tid ifjor.

 

Det er MBLs medlemmer som er med i denne oversikten.

 

Les også: Legger ut alle saker på Facebooks Instant Articles

 

Fallet i lesertall for papiravisene fortsetter. Landets største papiravis Aftenposten faller fra 617.000 til 547.000, mens VG mister 120.000 lesere og havner på 437.000 i annen kvartal i 2015.

De ti største avisene på web:

Antall lesere i hele 1000

 

De ti største avisene på mobil

*) Ikke sammenlignbare tall med 14/2-rapporteringen
Antall lesere i hele 1000

 

Se på DNtv: - Jeg gleder meg til denne

- Jeg gleder meg til denne
DNs biljournalist tar en forhåndstitt på Jaguars nye SUV.
00:25
Publisert:

 

Les også: Pushwagner solgte for 23 mill. på en måned

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.