Gründerne bak Privatmegleren, Christian Berg og Robert Fauske, jakter penger til kjøp av 700 leiligheter i Florida, skriver Dagens Næringsliv.

Berg har allerede kjøpt ny luksusleilighet og flytter til Florida i august, mens Fauske skal pendle mellom Florida og Fredrikstad.

De to har tjent rundt 50 millioner kroner på å bygge opp Privatmegleren fra ingenting til Norges tredje største meglerkjede.

Nå skal pengene satses på leiligheter i Florida. Målet er å hente inn 100 millioner kroner i egenkapital, hvorav inntil 30 millioner fra egne midler. Med lånefinansiering skal det kjøpes rundt 700 leiligheter for 700 millioner kroner.

Halv pris
- Prisene har falt med opp mot 50 prosent fra toppen i 2007, og nå tyder alt på at markedet har snudd, sier Berg til DN.

I Norge er det bare Telemark, Sarpsborg og landlige deler av Østfold og Hedmark som gjennomsnittlig har lavere kvadratmeterpriser enn familien Bergs nye luksusleilighet i Florida, ifølge eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

– I USA følger boliglånet boligen, og ikke eieren. I takt med prisfallet har mange amerikanere overlatt boliger med boliglån til bankene, og gått over i leiemarkedet. Vi vil kjøpe slike boligporteføljer fra bankene, med planlagt salg av boligene innen tre til fem år, sier Fauske til DN.

Les også: Boligkupp i Florida (2008)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.