Tilslutt endte storsvindleren med å sone én dag for hver 400 millioner kroner han tapte for sin tidligere arbeidsgiver.

En fransk ankedomstol besluttet torsdag å slippe fri den tidligere Société Générale-megleren Jérôme Kerviel (37) etter å ha sonet 110 dager av en fem års fengselsstraff, ifølge The Guardian.

Kerviel ble i 2010 dømt for å ha påført meglerhuset et tap på 40 milliarder kroner gjennom uautoriserte handler. Han ble også dømt til å betale tilbake det tapte beløpet, før det i mars i år ble klart at han likevel slapp dette.

Bakgrunn:
Dømt til å betale 4,9 milliarder euro
Kerviel slipper å betale 40 milliarder

Ankedomstolen avviste kravet fra myndighetene om at Kerviel måtte forbli i fengsel, men ga ordre om at han måtte gå med fotlenke.

Den tidligere megleren har hele tiden hevdet sin uskyld og mener han er blitt et offer for systemet.

Han ble arrestert i mai etter å ha krysset den franske grensen fra Italia, etter to måneders vandring for å demonstrere sin uskyld og for å rette søkelyset mot «finansmarkedenes tyranni».

Fotturen inkluderte også et besøk hos Pave Francis i Roma, og flere ledende skikkelser i den katolske kirken har ment at han er gjort til syndebukk for det globale banksystemet og kapitalismen.

Tapene på 40 milliarder kroner (4,9 milliarder euro) er det største i Société Générales historie, og var nær ved å velte banken etter at de ble oppdaget i 2008.

Kerviel utga i mai 2010 en bok om sine opplevelser i banken, kalt "Nedadgående spiral: En meglers historie" der han påstår at hans overordnede kjente til tradingaktiviteten.

Han skal selv ikke ha hatt noen gevinster fra de omdiskutere handlene.

Les også:
ECB tynger oljeprisene
Gigantisk dinosaur funnet i Argentina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.