Økonomene mener Federal Open Markets Committee (FOMC) sin beslutning var som ventet, men fokuserer nå på fremtidsguidingen ettersom at arbeidsledigheten i USA nærmer seg 6,5 prosent.

Referatet viste at FOMC-medlemmene besluttet at det er riktig å fortsette reduksjonen av verdipapirkjøp med ti milliarder dollar i måneden.

«Det virker som om komiteen er ganske delt i sitt syn om hvordan en fremtidsguiding skal utformes», skriver DNB Markets.

Ifølge DNB ønsket noen medlemmer å fortsette med en kvantitativ guiding med ny terskelverdi, mens andre medlemmer foretrakk en mer kvalitativ tilnærming til rentesettingen.

«Det er lite trolig at guidingen kun vil baseres på kvantitative mål, spesielt i lys av at Fed senest i desember kom med en kvalitativ guiding som et tillegg til terskelverdien for ledigheten», skriver DNBs økonomer.

LES OGSÅ: Avslører stor uenighet i Fed

SEB poengterer også at det er delte meninger blant komiteens medlemmer.

«Selv om det ikke er noe konsensus for hvordan den nye fremtidsguidingen vil bli ønsker flere medlemmer at finansiell stabilitet skal ha en større rolle blant faktorene, mens andre medlemmer legger vekt på viljen til å holde rentene så lenge inflasjonen er under deres mål», skriver SEB.

Ifølge SEB er det lite sannsynlig med en ny terskelverdi.

Handelsbanken Capital Markets har ikke sett noen klare indikasjoner på hva man kan vente av fremtidsguidingen.

«Selv om rentekomiteen nå mener det er naturlig at kommunikasjonen rundt rentefastsettelsen endres i forbindelse med at ledigheten når 6,5 prosent, ble det ikke gitt klare signaler om hvilke endringer vi kan vente å se», skriver Handelsbanken.

Handelsbanken ser på rentereferatet som «ikke spesielt oppsiktsvekkende», men mener markedet så på det som «noe haukete».

Nordea Markets deler Handelsbankens syn på fremtidsguidingen.

«Det var enighet om at fremtidsguidingen snart må endres siden ledigheten nå er nær terskelen på 6,5 prosent, men det var imidlertid ikke enighet om hvordan den skal endres», skriver Nordea.

Ifølge Nordea kunne det se ut som om markedet la merke til at noen av medlemmene argumenterte for at kunne være riktig å øke rentene relativt snart.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.