Norsk olje og gass (Norog) sine prognoser indikerer at bunnivået i oljeinvesteringene blir nådd i 2017 og at i oljemarkedet vil snu i 2018.

De viser til at Statistisk sentralbyrås investeringstelling for petroleumsvirksomheten for tredje kvartal 2016 viser et anslag for investeringene på norsk sokkel i 2016 på 163,5 milliarder kroner, mens anslaget for 2017 nå er på 150,5 milliarder.

Les alt om tellingen her: Venter oljeinvesteringer på 150,5 mrd.

«Norsk olje og gass' egne prognoser indikerer at bunnivået blir nådd i 2017 og at i oljemarkedet vil snu i 2018», skriver Norog i en melding onsdag.

Norsk olje og gass er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon i NHO.

  Lavere investeringskostnad

Norsk olje og gass viser til at arbeidet med å redusere kostnader nå har gitt resultat, og man ser derfor at investeringene knyttet til det enkelte prosjekt er lavere nå enn for ett og to år siden.

Dermed vil det i de totale tallene trolig være flere investeringsprosjekt som ligger inne i samme ramme, ifølge Tommy Hansen, som er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk olje og gass.

Videre vises det til at bransjen er nødt til ytterligere å redusere investeringskostnader for å være konkurransedyktige og attraktive i det globale markedet. For å få til det er bransjen avhengige av forutsigbare rammebetingelser og tilgang til nye felt. Hvis man ikke åpner for nye felt vil det etter 2025 knapt være stort mer å bygge ut i Norge, ifølge Hansen.

Les også: Kronen styrker seg etter nye tall

Slutter i DNB Markets

Telenor med oppsigelser og nedleggelser i Danmark

Anbefalt fra DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Mimer seg til suksess
Sondre Rodriguez Pedersen (13) fra Drøbak har 660.000 følgere på appen Musical.ly. Slik mimer han seg til suksess.
01:14
Publisert:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
 

Episode 16

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.