Både Arbeiderpartiet og Høyre går fram sammenlignet med juni, som var forrige måling Opinion utførte for Avisenes Nyhetsbyrå.

Ap måles til 36,4 prosent etter en fremgang på 1 prosentpoeng, mens Høyre øker med 1,2 prosentpoeng til 25,4 prosent. Regjeringspartner Frp ligger på stedet hvil med 14,5 prosent (+0,1).

Venstre har havnet under sperregrensen i tre målinger på rad av Opinion, men havner i august på 4,6 prosent etter en fremgang på 1,1 prosentpoeng fra juni.

Med KrF stabilt på 5,0 prosent (-0,2) og SV solid under sperregrensen etter en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng, kan det ligge an til et borgerlig flertall dersom valgresultatet om et drøyt år blir som denne målingen. Men KrF-nestleder Olaug Bollestad slår fast at det er et åpent spørsmål:

– Vi er et sentrumsparti som kan samarbeide i begge retninger. Politikken vil avgjøre hvilket valg vi til slutt tar, hun til ANB.

Senterpartiets oppslutning øker med 1 prosentpoeng til 6,4 prosent, og partileder Trygve Slagsvold Vedum sier til nyhetsbyrået at deres mål er et regjeringsskifte.

SVs fall er den eneste endringen i denne målingen som er større enn feilmarginen. Partiets stortingsgruppe ville med et slikt resultat krympe til ett mandat, det samme som Rødt på 1,7 prosent (-0,9) og MDG på 2,4 prosent (-0,9).

Les også: Rapport: Brexit vil koste Storbritannia 433 milliarder kroner

Nedjusterer oljeprisanslag

Gründermilliardær tar fem norske selskaper med seg til USA

Se DNtv:

Denne uttalelsen fra Trump har vakt stor oppsikt: - Oppfordrer han til våpenbruk mot Clinton?
Republikanernes presidentkandidat Donald Trump foreslo tirsdag at våpentilhengere kan stoppe Hillary Clinton. Flere tolker kommentaren som en oppfordring om våpenbruk mot den politiske rivalen.
00:19
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.