Nordea Markets nedjusterer anslaget på brent-olje i 2016 til 46 dollar per fat fra tidligere 48 dollar per fat, fremgår det av en oppdatering fra meglerhuset onsdag ifølge TDN Finans.

Anslaget for Brent-olje i 2017 opprettholdes på 63 dollar per fat, sammenlignet med prognosen fra 29. juni.

Oljeprisen er i dag på oppunder 45 dollar fatet etter å ha økt gjennom uken.

Oljeprisen nådde bunnen på 28 dollar fatet i januar, før den steg til 52 dollar fatet i begynnelsen av juni.

Fra toppnivået i juni falt oljeprisen med over 18 prosent, og i juli gikk oljeprisen gjennom den største månedlige svekkelsen på ett år.

Tre faktorer som trekker ned

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets viser til at oljeprisene har vært under press i sommer fra vedvarende høye lager, et mer pessimistisk syn på de økonomiske utsiktene og at fatene som har vært ute på grunn av skogbrannen i Canada nå er tilbake.

«Som et resultat av dette har vi tatt ned anslaget for tredje kvartal noe, men anslaget for fjerde kvartal forblir uendret. Dette er fordi vi fortsatt tror at markedet gradvis blir strammere når det markerte fallet i investeringer etter oljepriskollapsen vil føre til et fall i produksjonsveksten fremover», skriver Saltvedt.

Flere venter oljestup

Som DN tidligere har skrever, har en rekke banker, analyseselskaper og meglerhus venter en ytterligere oljeprisnedgang ut året.

Den franske banken Societe Generales økonomer venter at oljeprisen «bunner ut høyt på 30-tallet» i år før prisoppgangen kommer tilbake.

Den britiske banken Barclays' meglerhus advarer i en oppdatering forrige om ytterligere nedside for oljeprisen, til tross for at den har falt mye den seneste måneden.

Den amerikanske banken Morgan Stanley skrev i en oljeoppdatering i slutten av juli at den ser risiko for et ytterligere oljeprisfall ned mot 35 dollar fatet.

Bank of America Merrill Lynch konkluderer i en oljeoppdatering forrige uke med at den venter oljeprisfall fremover. I likhet med de fleste andre venter også Bank of America Merrill Lynch at oljemarkedet stabiliserer seg og prisen begynner å øke i løpet av 2017.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Prisene i Norge stiger langt mer enn både Norges Bank og markedet har regnet med: - Sjokkerende

Vil tvangsselge Airbnb-bolig

Nå kan du kjøpe deg en «80-roms»

Derfor er Paul Pogba (23) verdt 2,7 milliarder kroner  

Se DNs boligspesial: Norges mange boligmarkeder

Fjøsgulv-krav rammer norsk lakseeksport dn+  (DN+)

Anbefalt fra DNtv: Bli med på Sunnivas ferd gjennom ett av verdens hardeste triatlon

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.