Miljøpartiet De Grønne (MDG) er med 8,7 prosent nå dobbelt så store som SV i Trondheim, viser en meningsmåling Respons har gjort for Adresseavisen. Om målingen slår til vil MDG få seks av 67 representanter i bystyret. Det kan bety at MDG får varaordføreren om Ap og ordfører Rita Ottervik beholder makten.

– Det hadde jo vært stilig om byen ble styrt av to kvinner, sier De Grønnes listetopp i Trondheim, Hilde Opoku, til Adresseavisen.

Ordføreren vil ikke være med på at en tilbakegang på seks prosentpoeng på målingen er en nedtur for Ap.

– Alt over 40 er helt fantastisk, vi har styrt byen i tolv år og oppnår likevel så gode tall. Det skal vi være fornøyd med, fastslår Ottervik.

Frp kan også være fornøyd med dagens måling. Etter mye motgang det siste året, går partiet fram 3,4 prosentpoeng og lander på 9,2 prosent.

Også Senterpartiet kan notere en framgang på 2,2 prosentpoeng til 4,1 prosent. Høyre går tilbake fra 22,9, på målingen i mars, til 21,7 prosent nå i juni.

Valgforsker Anders Todal Jenssen sier De Grønne nå kan ha fått det store gjennombruddet i lokalpolitikken.

– Jeg har lenge lurt på hvordan De Grønne vil gjøre det ved årets valg. Nå ser det ut til at det kan ta helt av. Dette kan bli det store, store gjennombruddet de har ventet på, sier han.

Feilmarginen på målingen, som er gjennomført mellom 11. og 17. juni, er på mellom 2 og 4 prosentpoeng og høyest for de største partiene.

Les også:
Valutasmell for Wenaas
- Hva skal du gjøre når du er ferdig å sjekke jobbannonsene for dagen?
Eventyrlig år for Collier (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.