Den ultra-lekre stasjonsvognutgaven av Mercedes' peneste modell CLS, skal settes i produksjon.

Konseptbilen Shooting Break ble vist på bilutstillingen i Beijing i april i år, og vakte berettiget oppsikt. Nå har Mercedes bestemt at bilen kommer på markedet i 2012.

Les også: Makan til stasjonsvogn!

- I 2004 etablerte Mercedes-Benz et nytt bilsegment med firedørs coupéen CLS, og lagde samtidig et designikon.170,000 kunder rundt i verden viser hvor entusiastisk bilen har blitt mottatt på markedet. Beslutningen om å bygge CLS Shooting Brake understreker Mercedes' ledende rolle når det gjelder innovative personbilkonsepter og design - og det er akkurat det kundene forventer fra oss, sier Dr. Dieter Zetsche, styreformann i Daimler AG og sjef i Mercedes-Benz i en pressemelding.

Bilen skal bygges ved Mercedes' største fabrikk i Sindelfingen i Tyskland, hvor modellene C-klasse sedan, E-klasse sedan og stasjonsvogn, S-klasse og coupéene CLS og CL, samt Maybach allerede produseres.

Nylig startet produksjonen av SLS AMG og B-klasse fuel cell der også. SL skal også fra 2014 produseres ved anlegget.

Med design som en coupé, skiller bilen seg ut med sitt lange panser, lave rammeløse sideruter og dynamiske taklinje. Ingen grunn til å deppe over Mercedes' kommende design med andre ord.

Den "ordinære" CLS kommer i ny utgave på nyåret, med nye og mindre og mer effektive motorer som gir den en innstegspris på omkring 750.000 kroner i Norge. Nå har konkurrentene også begynnt å interessere seg for denne klassen. Blant annet Audi med den helt ferske A7.

Les test av A7: Strømlinjeformet, stilfull og sterk

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.