I den nye navnepolitikken til Mercedes har ML blitt til GLE. Bilen som kommer på markedet i september har fått en innstegspris på knappe 790.000 kroner. Det gjør den konkurransedyktig i forhold til for eksempel BMW X5 som på sin side koster omtrent det samme. Prisene er omtrent på samme nivå som forgjengeren ML.

Les også: Hard kamp om luksussuv-kunder

Den mest spennende nyheten blant modellene er den ladbare hybriden GLE 500 e. Med sine 442 hestekrefter fra bensinmotor og elmotor samlet har den fått en pris på 961.000 kroner. Det gjør den faktisk 10.000 kroner billigere enn den ladbare XC90 fra Volvo som kommer mot slutten av året, og som allerede er en stor salgssuksess for Volvo.

Les DNs test av Volvo XC90: Volvoen er et solid svensk gull

- GLE 500 e kombinerer 333 bensinhester med en elektrisk motor på 116 hestekrefter og det til en svært gunstig pris. Med det norske avgiftssystemet kan vi tilby en klasseledende suv med total systemytelse på 442 hestekrefter til en meget konkurransedyktig pris, sier Johnny Danielsen, direktør for Mercedes-Benz Personbil i Norge.

GLE 500 e har samlet 650 newtonmeter dreiemoment og gjør null til 100 km/t på 5,3 sekunder. Oppgitt forbruk er 0,33 liter på mila som tilsvarer et CO2-utslipp på 78 gram per kilometer.

Ved salgsstart tilbys GLE med fem motoriseringsalternativer. I tillegg til ladbar hybrid, får man dieselmotorer på 204 og 258 hestekrefter og to bensinmotorer på 333 og 435 hestekrefter.

GLE kommer med blant annet Crosswind Assist og anti-kollisjonsassistent, start/stop funksjon, justerbare kjøreprogrammer og nytt multifunksjonsratt. I Norge vil også DAB+ være standard, i tillegg til 8-tommers skjerm og Audio 20 med forberedelse for Garmin-navigasjon.

- Bilen har blitt bedre på alle måter og vil fortsette å være mange nordmenns foretrukne fremkomstmiddel, sier Danielsen i en pressemelding.

Bilen kommer til Norge i september, mens den ladbare hybriden kommer to måneder etter. BMW kommer også med en ladbar versjon av X5 innen kort tid.

Les også: Mercedes kopierer BMW

Se video fra DNs prøvekjøring av Volvo XC90:

Slik er Volvos nye drøm av en suv
13 år etter at vi så XC90 på veiene for første gang, er endelig en ny etterfølger på plass.
02:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.