Brabus er et firma som siden 1977 har trimmet og forfinet biler med et spesielt fokus på Mercedes.

Nå har de tatt for seg fra toppen av øverste hylle, og bygget om en Mercedes-Maybach S 600.

Les også: Maybach tilbake fra de døde

Asia i dag: Kinesere i kø for å sikre seg superbil. Startpris: 1,8 millioner  

Som de selv skriver, så er ikke dette en bil som er direkte undermotorisert ut fra fabrikken. Med en V12 motor med dobbel turbo og en ytelse på 530 hestekrefter burde det holde for de fleste.

Likevel har altså de tyske ingeniørene puttet inn sin egen Brabus-motor. Rocket 900 heter den nye V12 på 6,3 liter, og den yter vanvittige 900 hestekrefter, og leverer et dreiemoment på ufattelige 1500 Newtonmeter.

Til tross for at dette er en av de ypperste luksusbilene med plass til fire og en voksen vekt på 2,8 tonn, har den heftige sportsbilytelser. Null til 100 km/t er oppgitt til å gjøres på 3,7 sekunder.

Toppfarten sies å være over 350 km/t, noe som innebærer at speedometeret er satt til 400 km/t. Det blir noe å snakke om for småguttene i gata.

 

De enorme kreftene avstedkommer også et drivstofforbruk, men det er ikke så ille som man skulle tro. Blandet forbruk er oppgitt til 1,19 liter på mila, noe som tilsvarer et CO2-utslipp på 279 gram per kilometer.

Også innvendig er bilene oppjustert. Brabus har sitt eget underholdningssystem i samarbeid med Apple, og lover at bilen skal kunne fungere både som rullende kontor, kinosal og konsertsal.

Se video fra DNs test av superbilen Lamborghini Huracan:

Lamborghini Huracan: Laveste, råeste, dyreste
Lamborghini Huracan noe av det råeste du kan kjøre; hvis du har tre millioner da.
01:55
Publisert:
 

 

Eller en av årets viktigste nyheter; Volvo XC90:

XC90: Slik er Volvos nye drøm av en suv
13 år etter at vi så XC90 på veiene for første gang, er endelig en ny etterfølger på plass.
02:09
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.