Guzman rømte fra fengselet i juli. Siden har det pågått en omfattende jakt på lederen for Sinaloa-kartellet. Fredag kunngjorde president Enrique Peña Nieto at han var pågrepet.

– Oppdraget er fullført. Vi har ham, lød den triumferende Twitter-meldingen fra den mexicanske presidenten.

Spektakulær flukt

Også i 2001 lyktes Guzman med å rømme fra et høysikkerhetsfengsel, og ble først pågrepet igjen i 2014.

Den siste spektakulære flukten fant sted i juli i fjor, da narkokongen snek seg ut gjennom et hull i dusjen, for deretter å flykte på en skinnegående motorsykkel gjennom en halvannen kilometer lang tunnel bygd av gode hjelpere.

Medhjelpere som senere ble pågrepet, har fortalt hvordan Guzman deretter ble kjørt til delstaten Queretaro og senere fløyet til hjemstaten Sinaloa. Det er ikke kjent hvor 58-åringen ble pågrepet fredag.

Mektig kartell

Guzman leder det såkalte Sinaloa-kartellet, som har smuglet store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA.

Formuen hans er anslått til 8 milliarder kroner, og for mange mexicanere regnes han som en helt. Guzmans ansikt pryder plakater og T-skjorter, og det er laget ballader og filmer om ham.

Les også:
IS tar ansvaret for bilbombe i Libya

Fingeravtrykk funnet av Paris-ettersøkt i Belgia (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Beryktet narkobaron pågrepet i Mexico (2013)
Beryktet narkokonge pågrepet i Mexico
Lederen for det beryktede Zeta-kartellet i Mexico, som regnes som en av landets største og mest voldelige narkobander, er pågrepet.
00:58
Publisert: