Bloomberg, som er god for milliarder av dollar, har nylig kastet seg inn i kampen om å bli Demokratenes kandidat i presidentvalget neste høst.

Onsdag går en ny TV-kampanje for Bloomberg på luften i alle USAs 50 delstater, knapt to uker etter at han lanserte sitt kandidatur med en vel så stor reklamekampanje.

Den første kostet rundt 40 millioner dollar, og den andre er omtrent like dyr, ifølge Bloombergs team. De vil imidlertid ikke oppgi den nøyaktige prisen. Kampanjen vil bli vist for amerikanske TV-seere de to neste ukene.

Les også denne kommentaren av Kjetil Wiedswang: Champagnetoll-bakrus dnPlus

Bloomberg er tidligere ordfører i New York City og en av USAs rikeste personer.

Den første TV-kampanjen dreide seg om Bloombergs livshistorie, hans suksess i næringslivet og veldedighetsarbeid. Nå skal det handle om hans kamp mot den amerikanske våpenlobbyen og kull- og tobakksindustrien.

I kampanjen hevdes det også at han har det som skal til for å slå Trump, noe demokratiske velgere mener er den aller viktigste egenskapen hos personen som skal bli Demokratenes presidentkandidat.

Bloomberg har sagt at han ikke kommer til å stille i de fire første nominasjonsvalgene, som foregår i Iowa, New Hampshire, Nevada og Sør-Carolina.

Planen er i stedet å gjøre store innhugg første tirsdag i mars, den såkalte «supertirsdagen», da det er nominasjonsvalg i 14 delstater, samt blant demokrater som er bosatt i utlandet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.