– Det historiske skrittet å knytte de to kontinentene Afrika og Asia sammen, er en stor endring, som kommer til å løfte handelen mellom de to landene til nivåer ingen før har sett, sa den saudiarabiske monarken i fjernsynssendte kommentarer fredag.

Kongen kunngjorde bruplanene etter et møte med Egypts president i Kairo torsdag.

– Jeg ble enig med min bror, hans eksellense president Abdel Fattah al-Sisi, om å bygge ei bru som forbinder våre to land, sa Salman.

Sisi foreslår å døpe det oversjøiske sambandet for «Kong Salman bin Abdel Aziz-brua». Ingen detaljer oppgis om det ambisiøse prosjektet, hvor i Rødehavet brua skal bygges eller hvordan Sisi og Salman ser for seg at det skal gjennomføres.

Etter kunngjøringen undertegnet representanter for begge land 17 investerings- og intensjonsavtaler. En tjenestemann i Egypt sier avtalene som ble inngått i løpet av kongens to dager lange besøk, er verdt rundt 14 milliarder kroner.

Blant annet er myndighetene enige om å bygge et kraftverk, samt universitet og boliger sør på Sinaihalvøya.

Les også: Paris-mistenkt pågrepet i Belgia

- Markedet holder seg bra tross bekymring (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Kongen: - Vi kan ikke ta i mot hele Afrika i Europa heller
Kong Harald kommenterte flyktningesituasjonen under et pressetreff i Roma onsdag ettermiddag. Kongen er opptatt av at flyktningene får hjelp i nærområdene og mener at Europa ikke kan ta i mot hele Afrika.
00:22
Publisert: