Støre sier i et intervju med Aftenposten at han mener utenriksminister Brende brukte for lang tid før han kom fram til at Israels angrep på Gaza ikke står i forhold til Hamas' rakettangrep mot Israel.

– Brende må også si klart fra om at det er okkupasjonen som er kjernen til den dagsaktuelle konflikten, sier Ap-lederen.

Den nyvalgte opposisjonslederen er ikke i tvil om hvor det han kaller «Brendes unnfallenhet med å kritisere Israel og landets folkerettsstridige okkupasjon» kommer fra.

– Vi ser nå Frps innflytelse, også i utenrikspolitikken.

Brende mener derimot Norge er i fremste rekke med å være tydelig overfor begge parter i konflikten.

– Vi reagerte på dag én med at det var uakseptabelt med angrep mot sivile. Heller ikke Støre eller Espen Barth Eide, som utenriksministre, fokuserte på okkupasjonen på dag én av Gaza-konfliktene i 2009 og 2011, sier Brende og beskylder Støre for å bruke situasjonen til «partipolitisk taktikkeri».

– Dette opplevde jeg ikke mens Jens Stoltenberg var Ap-leder. Det er uverdig, og Støre gjør seg selv liten, sier utenriksministeren.

LES OGSÅ: Ut mot økte forskjeller

Sjefen du ikke vil ha(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.