Skilderhusene var tomme, og det var ingen tegn til presidentgarden på eiendommen. Militssoldatene gikk tirsdag inn i presidentpalasset og angrep deretter president Abd-Rabbu Mansour Hadis private hjem.

– President Hadi er fortsatt hjemme. Det er ikke noe problem, han kan dra, sier Mohammed al-Bukhaiti, som er medlem av Houthis politbyrå.

Vaktene ved palasset overga seg tirsdag kort tid etter at militssoldatene angrep. Etter maktdemonstrasjonen ba bevegelsens leder, Abdel Malek al-Houthi, i en TV-sendt tale Hadi om å implementere maktdelingsavtalen som ble inngått da militsen erobret hovedstaden Sana i september.

President Hadi er en alliert av Vesten og en trofast tilhenger av USAs hyppige droneangrep mot al-Qaidas krigere i Jemen. Konflikten mellom Hadi og Houthi-tilhengerne har samtidig blitt stadig mer tilspisset på grunn av uenighet om et grunnlovsforslag som var ment å bidra til å opprette ro i landet.

Men Houthi kjemper også mot al-Qaidas fløy i Jemen (AQAP), som det siste halvåret har utført en rekke blodige angrep med store sivile tap mot Houthi-mål. Sentralmyndighetene har fremstått maktesløs i konflikten.

Lufthavnen i Jemens nest største by Aden, som var hovedstaden i det tidligere uavhengige Sør-Jemen, ble stengt onsdag morgen.

Houthi-bevegelsens leder krever blant annet at Hadi, som er fra Aden, skroter en plan om å dele opp landet i seks føderale regioner, ettersom det vil splitte opp de nordlige områdene der Houthi har mest makt.

Les også:
Flyr én og én i 1700 privatfly til Davos

  USA i dag: Regjeringen vil ha Norwegian-svar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.