2014 var det varmeste året på kloden siden mennesket begynte med temperaturmålinger.

Klimatrusselen er da også et av de viktige spørsmålene på årets utgave av World Economic Forum i Davos, en av verdens mest prestisjefylte konferanser.

Totalt er det ventet 2.500 delegater til Davos i dagene 21.-24. januar.

Der skal de blant annet diskutere klimautfordringene og problemet med at menneskene forbrenner stadig mer fossilt brensel.

Likevel vil verdens milliardærer, næringslivstopper og politikere fly én og én til Davos i rundt 1700 privatfly, skriver dn.se.

Nekter å kjøre bil og buss

At så mange maktmennesker innen økonomi og politikk velger bort alle typer kollektive og mer klimavennlige reisemåter, inkludert rutefly, samtidig som de skal diskutere miljøspørsmål, har fått en rekke internasjonale mediers oppmerksomhet, som CNN, Daily Mail og Newsweek.

Flyplassen i Zürich advarte om parkeringskaos, og resultatet ble at den sveitsiske hæren ble tvunget til å åpne den militære flybasen Düberndorf vest for Zürich.

Et ytterligere dilemma er at mange også nekter å reise med bil eller buss mellom flyplassen og Davos, og i stedet velger helikopter. Ifjor valgte rundt 500 av delegatene helikopter den siste biten.


Les også: – Jeg er ikke i Davos, men på kontoret. Noen må arbeide!

– En utrolig volatil situasjon  

 

Setter 12.000 års stabilitet i fare  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.