– Vi ber Teheran, Riyadh og andre Golfland om å vise tilbakeholdenhet, heter det i en kunngjøring fra det russiske utenriksdepartementet.

Saudi-Arabia og Iran blir deretter bedt om å velge «dialogens vei», noe Russland sier seg villig til å støtte.

Tidligere mandag uttalte en ikke navngitt russisk kilde at Russland er villig til å spille rollen som «mellommann» mellom det sunnimuslimske kongedømmet i Riyadh og det sjiaislamske presteskapet i Teheran.

Samtidig fordømmer Russland helgens angrep på den saudiarabiske ambassaden i Teheran, som ble gjennomført av rasende iranere etter at Saudi-Arabia henrettet den sjiamuslimske lederen Nimr al-Nimr 2. januar.

– Ambassadeangrep er aldri en legitim protestform, framholder Russland.

Både Saudi-Arabia og Iran er regionale stormakter som er innblandet på hver sin side i borgerkrigene i Syria og Jemen. Samtidig er begge involvert i krigen mot den sunnimuslimske ekstremistgruppa IS.

Angrepet på den saudiarabiske ambassaden i Teheran har fått Saudi-Arabia til å bryte alle diplomatiske bånd med styret i Teheran.

Les også:
Wall Street faller hardt på global uro

Nå lover de nye oljejobber i Trondheim
2015 ble blant tidenes dyreste uværsår
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - Det har vært et spesielt år
Bjørn Rune Gjelsten - Det har vært et spesielt år. Det går opp et lys for oss alle om hva vi står overfor.
Møt DNs julepanel i avisen på julaften.
00:37
Publisert: