– Det er en enorm feiltakelse å ikke samarbeide med den syriske regjeringen, sa Russlands president Vladimir Putin fra talerstolen i FNs hovedforsamling mandag.

Putin anklaget landene som deltok i angrepene i Irak og Libya for å ha tilrettelagt for terrorisme.

– Jeg kan ikke la være å spørre de som har skapt denne situasjonen – ser dere nå hva dere har gjort? Men jeg vet ikke om jeg får noe svar, sa Putin da han talte til FNs hovedforsamling mandag ettermiddag.

– Det er nå klart at det maktvakuumet som er skapt i Midtøsten og i Nord-Afrika ble fylt med terrorister, uttalte han.

Han pekte på at den ytterliggående ekstremistgruppen IS er fylt med irakiske soldater som ble kastet på gaten etter at den USA-ledede invasjonen trakk seg ut av landet, og at kaoset i Libya oppsto etter den FN-ledede operasjonen i landet.

Putin sier operasjonene har ført til anarkistiske stater i regionen.

Les også:   Vil samarbeide om Syria
Syria-oppgjør mellom Putin og Obama i FN
- Nødvendig med høyere arbeidsledighet

Se DN Tv: Opptaksprøver for Oslo Brannvesen: - Det er betydelig flere med bakgrunn fra offshore

Opptaksprøver for Oslo brannvesen
Det har vært en boom i antall kvalifiserte søkere på opptaksprøven til brannvesenet i Oslo. En av grunnene kan være dårlige tider i olje og offshore.
02:15
Publisert:

 
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.