I forslaget regjeringen sender til Stortinget, er iskanten satt nord for samtlige områder som er åpnet for olje- og gassvirksomhet. Et knefall for oljebransjen, mener organisasjoner som Greenpeace og WWF.

– Overhodet ikke, sier Sundtoft (H).

– Dette er fakta, dette er basert på det jeg har fått fra Polarinstituttet. Iskanten er basert på observasjoner fra 1984 til 2013. Man kan ikke forhandle seg rundt fakta, sier hun før hun går til Stortinget med forslaget til ny forvaltningsplan for Barentshavet og Lofoten i løpet av våren.

– Det er et godt norsk verktøy å bruke forvaltningsplanene slik at vi balanserer interessene og ivaretar helheten, sier Sundtoft.

– For regjeringen er det viktig å bruke forvaltningsplanene så man balanserer næringsinteresser og miljøhensyn på det mest mulig faglige grunnlaget. Så er det opp til Stortinget å avveie dette, fremholder hun etter at begge regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre har avvist den nye iskantgrensen.

LES OGSÅ: Lyser ut alt oljenæringen ønsket

Disse får lisenser i TFO  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.