Det hjelper lite å kjøpe klær produsert av økologisk bomull, så lenge energien som går med til å produsere dem kommer fra kullkraft, ifølge SVT Nyheter , som omtaler rapporten.

80,4 prosent av utslippene knyttet til klesindustrien skjer i forbindelse med produksjon. Det inkluderer alt fra bomullsdyrking til energibruk i tekstilfabrikkene.

10,8 prosent av utslippene skjer når vi kjører bil til butikken for å kjøpe klær, 3,1 prosent når de distribueres til butikker, 2,9 prosent når de vaskes og 2,8 prosent i forbindelse med håndtering etter at de er kastet.

Masseproduksjon i lavkostland har gjort klær stadig billigere, noe som har resultert i økende bruk-og-kast-mentalitet hos forbrukerne.

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning (Mistra) har sett nærmere på svenskenes klesforbruk og har funnet at medelsvensson hvert eneste år kjøper 13 kilo klær og kaster 8 kilo.

– Det beste vi kan gjøre for klimaet er å kjøpe færre klær, bruke dem mer før de kastes og sykle til butikken for å kjøpe dem, sier Mistras kommunikasjonssjef Malin Wennberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.