Ti kommuner i regionen samarbeider om vann, avløp og renovasjon gjennom det interkommunale selskapet IVAR. Selskapet har sett på hva de nesten 320.000 innbyggerne hiver i søpla, skriver Stavanger Aftenblad.

De fant 9.500 tonn plast, og da er ikke avfall fra næringslivet tatt med. Det tilsvarer rundt 30 kilo plast per person, gammel som ung. Bare 30 prosent av plastavfallet blir kildesortert.

- Ikke flinke nok

– Innimellom tar vi et dypdykk i restavfallet. Da sorterer vi avfallet i kategorier og veier det. Da finner vi ut hvor mye plast som havner der. Folk er ikke flinke nok til å kildesortere plasten, sier Tord Tjelflaat, som er assisterende avdelingsleder for gjenvinning hos IVAR. Men nylig har han fått mange henvendelser fra idrettslag, barnehager, skoler og andre som vil hjelpe til med å samle inn plast.

– Det har tatt helt av. Hvalen som ble funnet med plast i magen lager mye aktivitet, sier Tjelflaat og viser til hvalen som nylig måtte avlives på Sotra i nabofylket Hordaland.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.