Privat equity-selskapet HitecVision og Kjell Inge Røkke-eide Converto Capital selger det Stavanger-baserte oljeserviceselskapet Stream med milliardgevinst til det amerikanske børsnoterte selskapet MRC Global.

1,6 milliarder kroner er salgssummen for Stream inkludert gjeld. For HitecVision og Converto Capital har investeringen vært gullkantet. Rundt en halv milliard kroner betalte de to selskapene da de bød på alle aksjene i børsnoterte Bjørge høsten 2009. Stream er ett av selskapene som er spunnet ut av Bjørge i etterkant av oppkjøpet.

- Investeringen har gitt oss en av de beste avkastningene noensinne. Vi har lykkes med en kraftig organisk og strategisk vekst i selskapet, sier Atle Eide som har vært HitecVisions investeringsansvarlige.

Selskapet Stream har spesialisert seg på leveranser av rør, ventiler, elektriske og instrumentelle installasjoner til selskaper på norsk sokkel.

Selskapets satsning de siste årene og kraftige vekst i investeringene på norsk sokkel, har gitt synlige resultater for selskapet. Konsernet Stream økte omsetningen i fjor med vel 600 millioner kroner til i overkant av 1,9 milliarder kroner. I samme retning gikk inntjeningen. Selskapet fikk et driftsresultat på nær 108 millioner kroner ifjor, en økning på vel 45 millioner kroner fra året før. Resultert før skatt endte på 84 millioner kroner, en dobling fra året før.

Private equity-selskapet HitecVision og Converto Capital eier henholdsvis 57,6 prosent og 38,2 prosent av aksjene i Stream gjennom det felles eide selskapet Bokn Invest. De resterende aksjene eies av en gruppe ansatte.

Frank O. Reite, Converto Capital.
Frank O. Reite, Converto Capital. (Foto: Gunnar Lier)

Det er Frank O. Reite, en av Kjell Inge Røkkes gullgutter, som styrer Converto Capital. Reite har skapt milliardverdier de siste årene etter at han ble engasjert av Røkke i 2009 for å rydde opp i problemengasjementer som Aker Seafoods, Aker Floating Production, Bjørge og Aker Philadelphia Shipyard.

Converto Capital Fund, hvorigjennom verdiene forvaltes, ble etablert 1. juli 2009 og hadde opprinnelig en levetid på syv år tid, som kan forlenges.

I en børsmelding tirsdag oppgir Aker bruttogevinsten fra salget av Stream til 400 millioner kroner, som gjør at tredelingen av Bjørge sålangt har kastet av seg over en halv milliard kroner. Samtidig nærmer det seg et salg av den gjenværende virksomheten, Align AS, opplyses det.

"Selskapet utvikler seg godt, der en omsetningsrekord på mer enn 1,3 milliarder kroner ventes i 2013", heter det.

Les også:
Asia i dag: Venter børsrekorder i 2014

USA selger alle sine aksjer i General Motors

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.