– Hva sier partifellene – er Frp tjent med krangelen med KrFs Knut Arild Hareide, Per Sandberg?

– Jeg er en offensiv og kontroversiell person både internt og eksternt, så det er blandede tilbakemeldinger, sier han.

Verbale slagsmål har ikke fått ham til å gå og sture og angre hjemme på Senja.

– Mange har spurt hvordan jeg har det. Jeg har det helt fantastisk, var tidlig oppe og laget frokost sammen med pjokken på åtte. Nå skal jeg ha meg en skitur, sier Sandberg.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Denne uken har jeg vært mest opptatt av så se frem til flere dager på rad hvor jeg kan være pappa. I starten av 2015 har det vært rimelig hektisk. Farsrollen er dessverre blitt for liten.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– To ting: Jeg skulle gjerne hatt mine uttalelser om å koble Kristelig Folkeparti opp til Irak- og Syria-krigere ugjort. Det er flere årsaker til at jeg beklager dette. For det første var det et direkte usaklig angrep på KrF. For det andre irriterer jeg meg over meg selv for å ødelegge debatten jeg egentlig ville legge opp til – nemlig en mislykket innvandrings-, asyl –, og integreringspolitikk. Politikere som har sittet lenge på Stortinget burde se seg over skulderen og vurdere om noe er gjort feil. Men fokuset ble flyttet bort.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Til mine voksne barn Kim og Charlotte.

– Hva gjør du i helgen?

– Jeg skal være opptatt av sønnen Jakob og av å gå på ski. Kanskje en liten tur ytterst på Senja med bobil. Det er fantastisk å se på ørn, hval eller hva det måtte være. Dessuten skal jeg ha et lite øye på det som skjer i Falun. Vi trøndere har jo allerede tatt to gull.

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Uten tvil mølje nå – skrei, lever og rogn. Med alt på bordet, noen få små poteter og ertestuing. Kona bruker bacon til, jeg vil helst ha lettsaltet flesk. Ikke i terninger – skikkelige skiver. Noen tror sikkert jeg ville valgt øl og akevitt til. Men jeg er ikke glad i øl og drikker så godt som aldri akevitt. Så det blir kald rødvin, helst sørafrikansk. Gjerne dessert også – multekrem eller hjemmelaget riskrem med kirsebærsaus sier jeg ikke nei til. Og en sterk kopp kaffe og en Bache-Gabrielsen som følge til slutt.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Det er møtefri i Stortinget. Jeg har fått mange invitasjoner til spennende debatter som jeg nå vurderer hvilke jeg skal si ja til. Men førsteprioriteten er å være pappa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen her.