Amerikanske konsumpriser steg som ventet 0,5 prosent i mars.

Høyere bensin- og matvarepriser sto for tre fjerdedeler av økningen, ifølge ferske tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Mindre å rutte med for folk flest
Som følge av de økte konsumprisene, falt den reelle timebetalingen til amerikanske arbeidstakere med 0,6 prosent i mars. Den reelle timelønnen, som hensyntar inflasjonen, har falt med én prosent de siste tolv månedene.

Såkalte kjernepriser, som holder volatile bensin-og matvarepriser utenom, steg med 0,1 prosent. Det var på forhånd ventet en økning i konsumprisene på 0,5 prosent, ifølge MarketWatch.

På årsbasis har amerikanske husholdninger sett prisene stige 2,7 prosent de seneste 12 månedene.

God ordreinngang i delstaten New York
Den såkalte Empire-indeksen, som er et regionalt mål på forventningene til de amerikanske innkjøpssjefene, steg til 21,70 i april, fra urevidert nivå på 17,50 måneden før. På forhånd var det ventet et fall i indeksen til 15,5, ifølge MarketWatch.

Det er femte måneden på rad at indeksen har vist oppgang, og april var dermed det beste nivået på ett år.

Indeksen fremkommer ved at sentralbanken i staten New York hver måned stiller en del spørsmål til en rekke av delstatens vareprodusenter om den nåværende situasjonen og situasjonen seks måneder frem i tid.

Les også:
Svalestup for Bank of America
Oljegigantene ikke interessert
Norge beholder topprating
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.