Det hvite hus la i dag frem en rapport med nye anslag for USAs tiårige budsjettunderskudd. Det ventes at underskuddet vil komme opp i svimlende 9,05 billioner dollar.

Det er to billioner dollar mer enn det forrrige anslaget fra tidligere i år, skriver CNN Money.

Dersom prognosene slår til, vil det akkumulerte underskuddet nå en størrelse som utgjør 82 prosent av USAs bruttonasjonalprodukt - det er en dobling fra 41 prosent i 2008.

Det er bred enighet blant budsjettanalytikere at veksten i USAs underskudd ikke er bærekraftig i lengden, og at det er ute av kontroll.

- Hva betyr ikke bærekraftig? Det betyr at vi vil spore av som følge av en internasjonal gjeldskrise eller en veldig stor økning i rentenivået, sier en tildigere direktør i CBO, Rudolph Penner, til CNN Money.

Også danskene sliter med store budsjettunderskudd: Ber danskene leve på stor fot

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.