Prisen for å beskytte seg mot mislighold av greske, spanske og portugisiske statsobligasjoner stiger til rekordnivå fredag.

Det melder Bloomberg News, som viser til CMA DataVision-priser.

I praksis betyr det at markedet har stadig mindre tro på at landene evner å rydde opp i sine vaklende statsfinanser.

Prisen på greske CDSer (prisen på forsikring mot mislighold av statsgjeld, såkalte credit default swaps) stiger 19,5 basispunkter til 446,5, mens de spanske er på 13 punkter til 183 og portugisiske på 9,5 punkter til 239 punkter.

Vurderer ikke nye tiltak
I en annen sak melder Bloomberg News at den greske statsministeren George Papandreou fredag sier at myndighetene ikke har noen ytterligere planer for nye tiltak for å begrense budsjettunderskuddet.

Yielden på portugisiske tiårige statsobligasjoner er lite endret på 4,74 prosent, mens tilsvarende greske renter er 6,76 prosent. Referanserenten, tyske statsobligasjoner, er fredag 3,13 prosent.

Les også:
- Uheldig for norsk økonomi
Investorene angriper Portugal
Skjebnedag for Hellas
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.