Selv om vi nordmenn er svært glade i Iphone må vi finne oss i å være et lite marked sammenlignet med mange andre land. Derfor er det sjelden Norge er blant de første landene som får nye Ipad og Iphone-modeller.

Men Apple ser ut til å være flinke til å optimalisere lanseringene sine. Det går kort tid fra et nytt produkt blir presentert til det havner i butikkene i de største markedene, som USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike. For tidlige modeller av Iphone var ventetiden ganske lang.

Da dagens modeller, Iphone 5S og Iphone 5C, ble lansert gikk det bare 10 dager før telefonene var tilgjengelige i de største markedene. Til Norge kom telefonene seks uker etter presentasjonen. Presentasjonen av de to telefonene ble holdt 10. september, altså bare en dag forskjell fra den annonserte lanseringen 9. september i år.

Iphone 5 ble lansert 12. september 2012 og var tilgjengelig i de første markedene 21. september, ni dager senere. Denne kom til Norge 28. september, altså bare 16 dager etter presentasjonen.

Ferdig produsert

Ifølge flere anonyme kilder i Apples leveringskjede har produksjonen av Iphone 6 vært i full gang siden juni i år. Samlebåndene ved noen av verdens største fabrikker har altså gått i over tre måneder når telefonene presenteres.

  Apple jobber med større Ipad

Dette kan tyde på en rask introduksjon til markedet etter presentasjonen.

Dersom Norge som vanlig kommer i andre «bølge» betyr det at telefonen kommer senest 25. oktober i norske butikker. Men det er to forbehold å ta. Dersom etterspørselen er høyere enn ventet i de største markedene vil lansering i segment to, der Norge normalt er, bli utsatt.

Et annet forbehold er at flere modeller betyr at produksjonen tar lengre tid og dermed også lanseringen. Det spekuleres i at Apple vil lansere to eller tre nye Iphone-modeller og minst to Ipad-modeller den 9. september. Altså kan produksjonen være mer komplisert enn ved de to siste lanseringene.

Les også:
-Iphone 6 kommer 9. september
  Robotene inntar Kina
Lager Iphone med safirskjerm  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.