Berlin: Torsdag ettermiddag stod omtrent 1.000 mennesker i kø utenfor Apple Store i Berlin. Klokken syv fredag morgen var den vokst til minst det dobbelte. Og oppmerksomheten fra tyske medier var stor, kun seks butikker i Tyskland har fått Iphone 6 på lager og Apple Store er den eneste som selger telefonen uten to års binding til en operatør. Ved Vodafones utsalg ett kvartal lenger opp i gaten var det ingen kø, verken av kunder eller medier.

Alle tyske radio- og tv-kanaler var representert. Førstemann i køen, Helge Bruhn (46), ble intervjuet som en slags idrettsstjerne etter å ha stått i kø i seks døgn, med kun toalettbesøk og en og annen tur i kiosken som avbrekk.

- Jeg er veldig lykkelig nå, sier Bruhn til DN ti minutter før butikken åpner.

Folk fra McDonalds og Starbucks delte ut mat og drikke til de tålmodigste køståerne. Representanter for ulike mobiloperatører prøver å selge abonnementer til Iphone-kjøperne og andre vil selge tilbehør til de ferske telefonene.

Se video: Vi har prøvd Iphone 6 (saken fortsetter under)

Vi har prøvd iPhone 6
00:00
Publisert:
 

Som et fotballag

Bak glassdørene står Apple-butikkens ansatte og klappet frenetisk i amerikansk lagåndstil for å pumpe seg opp til dagens strabaser.

Da dørene åpnet var det som om nyttårsaften var kommet noen måneder for tidlig. Nedtelling, jubel og applaus for de første som fikk sine telefoner etter å ha bodd seks dager på gaten.

Vi må helt tilbake til 2010 og lanseringen av Iphone 4 for å spore en lignende oppmerksomhet rundt en Apple-lansering.

Slik ble Apple iPhone 6 presentert
00:00
Publisert:
 

Ingen kommentar

Inne i Applebutikken er det ganske stille. I det store, åpne lokalet blir kundene geileidet en og en av en selger som henter telefoner og tar betalt. Helge gjør noen flere intervjuer og tar sin første samtale med Iphone 6.

Etter en times tid får vi kontakt med en av Apples PR-representanter i Tyskland, som ikke vil presentere seg.

- Hva synes dere om at pågangen igjen er like stor som ved de første lanseringene?

- Ingen kommentar.

- Har dere nok telefoner til alle som står i køen?

- Ingen kommentar.

- Hvor mange telefoner har dere fått?

- Du må forlate butikken nå. Vennligst ikke ta flere bilder, med mindre det er av kunder.

Les også:

Rådgiverne kan få 200 mill.

Bunnprisgründer i bryggekrangel  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.