Hvis du ønsker deg et Apple-produkt og har ventet med å handle, kan det nå koste deg dyrt. For fra 1. januar har giganten skrudd opp prisene kraftig, melder Tek.no.

For toppmodellen av Iphone 6 plus er prishoppet på 1100 kroner, og utgaven med 128 GB lagringsplass koster nå 9600 kroner fra Apples egen butikk.

- Vi fikk en melding om at at Apple ville justere prisene 1. januar og at det kom som følge av valutakursene, sier Øystein Schmidt, kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic til DN.

Opp, opp, opp

Dollaren kostet litt i overkant av seks kroner frem til høsten i år, men er nå nærmere 7,5 kroner, opp rundt 20 prosent siden september. Dermed får Apple færre dollar for hvert produkt de selger i norske kroner, hvis de ikke skrur opp prisen.

Det har de nå gjort, på bred front.

En Macbook Pro som tidligere kostet 15370 kroner er nå satt opp til 17600 kroner, opp 2230 kroner, eller 14 prosent. For Ipad Air 2 er den rimeligste modellen blitt 500 kroner dyrere, og koster nå 4700 kroner, skriver Tek.no.

Siste sjanse?

Disse prisene gjelder direkte fra Apple. Men hvis man sjekker prissammenligningstjenesten Prisjakt.no kan man se at butikker som Mpx.no og Komplett.no også har skrudd opp prisen på den dyreste Iphonen med 1100 kroner. Siba.no er oppført som billigst, med en pris på 8390 kroner, men hvis man klikker videre til butikken ser man at de har lagt til 1200 kroner - det er Prisjakt.no som ikke er oppdatert.

Men det kan se ut som om enkelte mindre butikker ennå ikke har justert prisene, og at det dermed fremdeles er mulig å få «gamle priser». IT24.no og Cyberphoto.no selger for eksempel fremdeles toppmodellen til Apple rundt 1000 kroner billigere enn de som har justert prisene.

Les også:

- Vi er veldig klare for å møte konkurransen  

Giganter før børsnotering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.