Da vi testet Samsung Galaxy S5 for en tid tilbake oppfordret vi leserne til å ikke bruke fingerskanneren på telefonen som låsemetode. Kort sagt var det veldig frustrerende å få godkjente avlesninger på skanneren, for alle registrerte fingre.

De siste ukene har imidlertid Samsung sendt ut en oppdatering til systemet på S5, og blant forbedringene ligger en ny algoritme for godkjenning av fingeravtrykk. Derfor har vi testet fingerskanneren på nytt.

Raskere og bedre

Opplevelsen med den nye versjonen er sterkt forbedret fra den første. Det er lett å registrere de fingrene man ønsker og det er langt sjeldnere at man får såkalte falske negativer, det vil si at en godkjent finger ikke blir godkjent.

Det er fortsatt forbedringspotensiale i fingerskanneren, blant annet er den for bred for mange fingre, men i hovedsak fungerer den nå omtrent som forventet.

Sammenlignet med Iphone 5s, som også har fingerskanner, er S5 bruker Galaxy S5 sveiping for å lese fingeravtrykk, mens Apple bruker trykk. Samsungs metode er langt raskere og etter min mening brukervennlig enn Apples. Samsung er også mer presis, med færre falske negativer.

Les også:
Litt nytt, mye gammelt  (Test av Galaxy S5)
På tide å få ut fingeren (Test av Iphone 5s)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.