Telenor Norge og TeliaSonera Norge er vinnere i auksjonen om frekvenser i 1800 MHz-båndet, opplyser Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) torsdag.

Nkom skriver at første del av tildelingsprosessen nå er avsluttet etter syv auksjonsdager med til sammen 83 runder med budgivning. Totalprisen for frekvensene ble 878 millioner kroner.

Telenor Norge har vunnet 2 x 10 MHz til en pris på 585 millioner kroner, mens TeliaSonera Norge har vunnet 2 x 5 MHz til en pris på 293 millioner kroner.

I tillegg til de to vinnende budgiverne deltok Ice Communication Norge AS i auksjonen, opplyses det.

«Den konkrete innplasseringen av blokkene avgjøres i andre del av tildelingsprosessen. Vinnerne i auksjonen får frem til 20. januar 2016 til å forhandle seg i mellom om plassering i 1800 MHz-båndet. Dersom vinnerne ikke kommer til enighet om en konkret innplassering i løpet av forhandlingsperioden vil det bli gjennomført en innplasseringsauksjon for å avgjøre hvilke frekvenser den enkelte vinner får tillatelse til å ta i bruk», heter det.

Les også:
Anita Krohn Traaseh tar til motmæle på Twitter
ECB lanserer ytterligere tiltak og kutter renten
Oppkjøpsfond inn i dagligvarer på nett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.