Kredittratingbyrået Moody's har nedgradert 26 italienske banker som kan bli rammet av den økonomiske uroen i eurosonen.

«Ratingene til italienske banker er nå blant de laveste i de høyt utviklede europeiske landene», heter det i en uttalelse fra byrået mandag.

UniCredit og Intesa Sanpaolo, to av Italias største banker, er blant dem som får nedgradert sin kredittverdighet. Begge senkes fra kategorien A2 til A3. Ti andre banker er blitt nedgradert til såkalt «søppelstatus».

Moody's viser til at bankene allerede har problemer knyttet til risikable lån og svekket lønnsomhet, noe som gjør dem sårbare for ytterligere økonomisk tilbakegang.

Kredittratingbyrået mener også at bankene kan påvirkes av at investorene er usikre på om den italienske regjeringens gjeldsbyrde er bærekraftig.

Les også: Italia-kollaps kan bli alle krisers mor


<b>Frykter total kollaps</b>

<b>- Ryker Spania, ryker alt</b>

<b>- Dette går bare én vei</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.