Morgan Stanley har oppgradert sin anbefaling på DNB til ”overweight” og oppjustert sitt kursmål på aksjen til 88 kroner. Det fremgår av en oppdatering mandag.

”Vi oppgraderer før rapporten for første kvartal da vi mener at konsensusestimatene er for lave. Vi ligger i dag 17 prosent over konsensus for første kvartal. Mens shipping forblir et område med bekymring venter vi ikke at vi vil se noen betydelige tap i første kvartal”, heter det.

Etter å ha snakket med banken har ikke Morgan Stanley fått inntrykk av at noe har endret seg med tanke på shippingporteføljen siden fjerde kvartal.

Videre vises det til at norske banker normalt er raske med å videreføre lavere fundingkostnader til kunder, men at høyere kapitalkrav har ført til at ingen av bankene har videreført den gjennomsnittlige nedgangen på 42 basispunkter i Nibor siden fjerde kvartal.

Marginene ventes således opp.

Det bemerkes imidlertid samtidig at DNB på fredag kuttet renten etter Norges Banks overraskende rentekutt tidligere i forrige uke.

Sliter med norske regler
I januar nedgraderte Morgan Stanley DNB og satte krusmålet net til 77 kroner. Årsaken var at norsk regulering av finansnæringen gjorde banken mer defensiv enn andre europeiske banker.

Siden har DNB jobbet intenst med å få snudd dette inntrykket, som de mener gjør dem tilsynelatende mindre solide enn andre banker, selv om det ikke er tilfelle.

Les mer: Gjør alt for å unngå nedgradering

Les også:
Børs-turbulens for Norwegian
Det norske øker i Barentshavet
Dollaroptimisme blant eksperter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.