Sveits har lagt ned forbud mot offentlige arrangementer som samler med enn tusen personer inntil den 15. mars som et forsøk på å demme opp for koronaviruset.

Neste uke skulle bilutstillingen i Genève arrangeres for 90. gang. Bilutstillingen regnes som den viktigste i Europa, spesielt fordi den arrangeres på nøytral grunn, i et land uten store bilprodusenter.

– Vi beklager å melde at Geneva motor show 2020 vil bli avlyst, skal en talsperson for arrangementstedet Palexpo ha sagt, ifølge Autonews.

Slik kjemper flyselskapene mot viruset
Koronaviruset gir flyselskapene helt nye rutiner for vask, rens og gjenbruk.
00:42
Publisert:

Så sent som onsdag meldte arrangøren at utstillingen skulle avholdes som vanlig. Nå har tallet på smittede sveitsere kommet opp i 15, så har myndighetene strammet inn på slike arrangementer. Mer enn 500.000 publikummere var ventet til arrangementet, og det var varslet en lang rekke verdenspremierer på nye biler. De mest spennende med norske øyne er nok elbilene BMW i4 concept og Polestar Precept i tillegg til superbilene som Genève-messen er kjent for. Koenigsegg Jesko og Rimac C-Two er to av bilene publikum skulle fått muligheter til å se.

En rekke produsenter har de senere dagene meldt fra om at de kom til å begrense sin deltagelse på utstillingen. Nå er hele utstillingen avlyst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.