I en pressemelding mandag melder Norges største bilkonsern, Møller Mobility Group at selskapet permitterer rundt 750 medarbeidere, tilsvarende rundt 650 årsverk grunnet koronakrisen.

– Nå er oppdraget vårt å trygge arbeidsplasser på sikt, i møte med en krisesituasjon ingen av oss ennå vet hverken omfanget eller varigheten av. I Møller Mobility Group har vi de beste forutsetninger for å klare det meste, også det vi nå står overfor. Men det krever store grep raskt, sier Petter Hellman, konsernsjef i Møller Mobility Group.

Møller Mobility Group har virksomhet i Norge, Sverige og de baltiske landene. Permitteringene gjelder foreløpig kun den norske delen av virksomheten som har til sammen 3.150 ansatte.

Kraftige lønnskutt

Et annet av grepene som er tatt, er lønnsnedgang for konsernledelsen. Bransjenettstedet Bilbransje24 melder mandag at Petter Hellman går ned 30 prosent i lønn, og den resterende konsernledelsens lønn kuttes med 25 prosent.

– Øvrige ledelse og nøkkelroller i virksomhetene tar også lønnskutt, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Møller, Paul Hegna til Bilbransje24.

Møller Mobility Group omsatte for over 30 milliarder i 2019, og satt igjen med et overskudd før skatt på over én milliard kroner. I årsregnskapet for 2018 er konsernsjefens lønn oppgitt til 8 millioner kroner, en nedgang på 30 prosent betyr at årslønnen går ned med 2,4 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.