Norges største bilkonsern, Møller Mobility Group, leverer et resultat før skatt på 906 millioner kroner, som er en oppgang på 24 prosent fra tilsvarende periode i fjor. Hittil i år er resultatet bedre enn det totale overskuddet fra 2018, som endte på 880 millioner kroner.

Resultatfremgangen forklares i høy grad av godt salg av nyttekjøretøy, økt omsetning og effektivitet i servicemarkedet og ikke minst fortsatt høyt salg av elektriske personbiler, samtidig som avsetningene knyttet til gjenkjøpsbiler øker.

Passerte 20 mrd.

Så langt i år er det blitt registrert mer enn 9000 varebiler fra Volkswagen, som er åtte prosent mer enn samme periode i fjor. Markedsandelene til Audi, Seat og Volkswagen Nyttekjøretøy har økt, mens Volkswagen og Skoda har en noe lavere markedsandel i år enn i fjor. Totalt er det registrert 31.658 biler for konsernets merker i Norge, hvilket er 156 flere enn i 2018.

Petter Hellman (til venstre) tok over som konsernsjef i mai. Her sammen med styreleder og en av eierne, Øyvind Schage Førde.
Petter Hellman (til venstre) tok over som konsernsjef i mai. Her sammen med styreleder og en av eierne, Øyvind Schage Førde. (Foto: Møller Mobility Group)

Omsetningen har passert 20,5 milliarder kroner, opp med over to milliarder fra i fjor. Møller ser lyst på fremtiden. «Utsiktene for norsk økonomi er i hovedsak positive for resten av 2019, med fortsatt lav arbeidsledighet og høye investeringer, spesielt i oljenæringen.»

«Noe usikkerhet»

Mer konkurranse i elbilsegmentet kan bety noe fremover.

«Samtidig øker konkurransen i segmentet for kompakte elbiler, noe som påvirker prisbildet både for nye og brukte biler, og det råder fortsatt noe usikkerhet rundt viktige rammebetingelser som ligger utenfor virksomhetens påvirkning», skriver Møller i en børsmelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.