Nye Tesla Model 3 gjør sitt inntog på det europeiske markedet denne måneden. Nykommeren er en mindre og rimeligere bil enn dagens to modeller fra Tesla Model S og Model X.

I USA har den nye bilen fått bryne seg på sprengkulden som har herjet landet den siste uken. Det har medført mye oppmerksomhet av årsaker som ikke dreier seg om bilkjøring, skriver Bloomberg.

Iskaldt ny design

Mange Tesla-eiere blir nemlig stanset før de kommer så langt, fordi de ikke kommer seg inn i bilen. Grunnen til frustrasjonen er blant annet at de nye dørhåndtakene, én av detaljene som har fått skryt i den nyeste modellen, fryser igjen.

«Kanskje ikke Modell 3 er den beste vinterbilen», kommenterer én av dem på Twitter. Hun kjøpte sin nye bil for to måneder siden.

Humøret er tydelig bedre i nabolandet Canada. Her gir en mann det nevnte håndtaket et lett dunk med håndflaten, åpner bilen, og ber Tesla-eierne «slutte å syte» i en video som var sett mer enn 11.000 ganger søndag formiddag. (Saken fortsetter under videoen)

Test av Tesla Model 3: Slik takler den norsk vinterføre
De første eksemplarene av Tesla Model 3 er endelig på norske veier, nesten to år etter at tusenvis av nordmenn bestilte bilen.
03:12
Publisert:

I tillegg til dørhåndtakene, møter Tesla de samme problemene som mange andre elektriske biler møter i kaldt vær, nemlig at batteritiden kortes ned når kvikksølvet i gradestokken kryper under frysepunktet.

– Det er Panasonic som leverer Tesla-batteriene, men dette er ikke et problem som begrenser seg bare til dem. Både Chevrolet og Nissan opplever det samme, sier Bloomberg-analytiker Salim Morsy til nettstedet.

–Grundig testet

Norske kjøpere av nye Tesla Model 3 trenger ikke bekymre seg før de tar med bilen på vinterferie, ifølge leverandøren.

– I kaldt vær kan det dannes is på alle slags biler. Model 3 er grundig testet i norske forhold, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge, til DN.

På Twitter har mange henvendt seg direkte til Tesla-sjef Elon Musk med sin frustrasjon. Han har sagt at ny programvare vil gjøre bilene mer hardføre under kalde forhold.

Også togene har hatt problemer med å bevege seg i sprengkulden i USA, som hittil har krevd over 20 menneskeliv. I Chicago blir det satt fyr på skinnegangene for å hindre at de fryser til.

Er det naboens Tesla som får nordmenn til å ta opp svinedyre lån?

Hør podkasten «Finansredaksjonen» fra Dagens Næringsliv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Endelig er elbilen Audi E-tron kommet til Norge: Men hvor langt går den når det er minus 10, snø og slaps?
03:08
Publisert: